Wednesday, April 13, 2011

Askel kohti terveellisempää ravintoa

Kuvailtiin tossa muutama smoothievideo kevätpäivän kunniaksi ja tulemme julkaisemaan niitä seuraavien päivien aikana. Haluamme kuitenkin painottaa, että hyvää ruokavaliota ei tehdä superfoodien, yrttien tai muun hifistelyn määrällä ravinnossa. Jauhelihaa paistamalla vaan ei saa kauheen mielenkiintosta videota aikaiseksi. Suklaalla, vanijalla ja pakurikäävällä sen sijaan saa! Kaikkia näitä voi rauhassa lisäillä ruokavalioon ja pelkästään se jo muuttaa ruoavaliota parempaan suuntaan, kun väkisinkin jotain jää syömättä. Jos haluaa huomattavaa eroa tuntea hyvinvoinnissa tai nähdä kehossa positiivisia muutoksia, kannattaa kuitenkin panostaa siihen kokonaisuuteen! Se on kuitenkin loppujen lopuksi kaikkein oleellisinta. Superfoodit ja yrtit vain lisäävät seksiä hommaan.

Ruokavaliofilosofiaamme kuuluu vahvasti yksilöllisyyden kunnioittaminen, ruoasta tulee nauttia ja syömisen kuuluu olla päivän parhaita hetkiä johon kuuluu oleellisena osana sosiaalisuus ja nautinto. Ei siis samoja ruokia joka päivä tai tarkkaa proteiini-, rasva- ja hiilarigrammojen laskemista. Tärkeintä on, että syö oikeaa ruokaa. Murot eivät ole ruokaa, lauantai makkara ei ole ruokaa, kaikki valkaistu ja pitkälle raffinoitu ei ole ruokaa jne.. Sen sijaan käsittelemätön liha, kala, kasvikset, hedelmät, juurekset, pähkinät, siemenet, sienet jne. ovat ruokaa. Tuohon pakettiin kun vielä lisää hyviä rasvan lähteitä kuten voi ja oliiviöoljy alkaa perusasiat olemaan kunnossa. Parasta olisi jos kaikki ruoanlähteet saisi tuoreina kaupasta (tai omasta pihasta!!) ja mahdollinen kypsennys tapahtuisi vasta kotona. Vielä parempaa jos kaupassa valinnat kohdistuisivat luomuun. Aina on juttuja joita voi parantaa, mutta asioiden kannattaa antaa muuttua omalla painollaan, pakottamatta. Voit keskittyä aina tietyn askeleen ottamiseen kohti terveellisempää ruokavaliota. Pienet parannukset kerrallaan juurtuvat huomattavasti helpommin elämäntavoiksi.

Muutama aloitusvinkki reenaa kesäksi kuntoon projektiin:

-syö tasaisesti pitkin päivää ainakin kolme kertaa ja lisää välipaloja tarpeen mukaan esim. harjoituksen jälkeen

-aamiainen on päivän tärkein ateria, kokeile lähes päivällistyyppistä aamupalaa, jossa on runsaasti eläinkunnan tuotteita ja rasvoja esim. iso jauheliha-munakas, pähkinöitä ja vihanneksia, voit yllättyä kuika paljon parempi fiilis on koko päivän.

-muutenkin syö jokaisella aterialla jotain proteiinipitoista äläkä välitä sen mukana tulevasta rasvasta. Rasva ei lihota vaan lähes päinvastoin

-aloita päiväsi juomalla ainakin puoli litraa vettä ennen ateriaa ja huolehdi riittävästä veden saannista pitkin päivää. Limsat sekä energiajuomat toimivat enemmänkin diureettisina eli nestettä elimistöstä poistavina.

-jokainen treeni päättyy vasta kun treenin jälkeinen ateria on nautittu, tarkoitukseen voi käyttää ruokaa tai lisäravinteita (esim. heraproteiini)

-korvaa huonot karkkipatukka, munkki tai pullavälipalat huomattavasti helpommilla pähkinä-siemen-hedelmä-kaakao sekoituksilla. Mixata voit käytännössä mitä vain. Ne kulkevat helposti mukana missä tahansa ja ovat huomattavasti parempi välipala.

Jaakko & Eetu

No comments:

Post a Comment