Tuesday, April 26, 2011

Oheisharjoittelu

Reenaa ittes kuntoon projekti keskittyy lähinnä uintiin kuntoilumuotona, mutta kuntosali harjoittelun olisi hyvä kuulua jokaisen ihmisen harjoittelu ohjelmaan. Oikein tehtynä se ehkäisee vammoja, lisää liikkuvuutta, rakentaa luustoa, parantaa hormonitasapainoa ja tietenkin kaikkein tärkeimpänä, sitä suorituskykyä siellä vedessä. Lisäksi kuntosali parantaa itsetuntoa huomattavasti nopeammin kuin uintiharjoittelu, kehityksen voi tuntea joka treenissä ja jo muutamassa viikossa peilikin kertoo harjoittelusta. Uinti sen sijaan antaa pieniä kehittymishetkiä joka kerta mutta niitä on vaikea määritellä yhtä selvästi kiloina, toistoina ym.

Suosittelemme lämpimästi Personal Trainerin tai vastaavan valjastamista käyttöösi. Hän on oikea ihminen yksilöimään harjoitusohjelmaasi ja tunnistamaan lihasepätasapainot ja -heikkoudet. Seuraavissa videoissa esittelemme kolme varmaa liikettä lisätä tehoa uintiharjoitteluun. Liikkeissä oikeaan suoritustekniikkaan keskittyminen on kaikkein olennaista. Painoihin, toistomääriin ym. tuijottaminen kannattaa aloittaa vasta kun tekniikka on kunnossa. Jos kuitenkin iron game on sinulle jokseenkin tuttu meidän 20-30minuutin kuntosali uintia tukemaan näyttää tältä:

Lämmittely aerobisella laitteella 10min tai puntti uinnin jälkeen

2x15 molemmille käsille olkapään ulkokierto

3-4 x 8-12 ylätalja leveällä myötäotteella leuan eteen tai
3x max leuanveto samalla tekniikalla 

3-4 x 8-12 takakyykky

3-4 x 8-12 penkkipunnerrus

5min loppuverryttely aerobisella laitteella tai uintiharjoitus


Tämä olisi tarkoitus käydä läpi ainakin kerran viikossa. Kaksi kertaa viikossa olisi lähellä optimia mutta missään nimessä salille ei kannata samaa ohjelmaa lähteä tekemään kolmesti saman viikon aikana! Jos liikkeiden suoritustapa ei ole selvillä niin hyviä videoita löytyy tietenkin youtubesta sekä tämän viikon aikana myös täältä blogista Eetun suorittamana!

Jos rautakärpänen puraisee pahasti ja halua on käydä salilla useamminkin voit ottaa yhteyttä meihin (superkunto@gmail.com) niin voimme ainakin ohjastaa sinut oikeiden ihmisten suuntaan.


Jaakko ja Eetu

No comments:

Post a Comment